- Rutistus -

Kansantanssiryhmä

Rutistus är en av sex folkdansgrupper i föreningen Folkdansens Vänner i Helsingfors. Rutistus grundades år 1988 och har mera än 20 aktiva medlemmar i åldern från 20 till över 35 år.

Vår repertoar innehåller traditionella finländska danser och sånger i deras mest ursprungliga form. Vi lovar att vår repertoar med sin kulturella ålder inte alls är tråkig utan tvärtom mycket spännande!

Rutistus har tidigare haft äran att uppträda utomlands på folkdansfestivaler i Danmark, Norge, Italien och Belgien. Vi älskar att uppträda och vi kan anpassa våra danser och sånger för olika tillfällen, vad ni än önskar!

Vi kommer att behandla alla inbjudningar att delta i kommande festivaler, dock spelar naturligtvis till exempel ekonomiska faktorer in. Vår eMail-adress är info@rutistus.net. Av praktiska skäl uppskattar vi kontakter i god tid.

- Terhi Toikkanen

365920               2001-2006 © Rutistus


Sinä olet se
jota vielä kaipaamme

... nauttimaan tanssin pyörteistä ja mukaansatempaavasta musiikista. Varsinkin jos osaat jo kansantanssin alkeet eikä polkka saa päätäsi pyörälle. Myös pojat ovat tervetulleita.

Harjoitukset maanantaisin 18:30-20:30 Pitäjänmäen ala-asteella, Viinenkuja 6