- Rutistus -

Kansantanssiryhmä

Rutistus este un grup folcloric finlandez fondat in 1988, fiind unul dintre cele sase grupuri care compun "Prietenii Dansului Popular Finlandez din Helsinki". Rutistus are un nucleu de circa 20 de dansatori activi, in majoritate studenti, dar printre ei se gasesc dansatori de toate virstele, de la 20 la peste 35 de ani.

Repertoriul nostru este compus din dansuri si cintece traditionale finlandeze. Dansurile noastre sint puternic ancorate in folclorul finlandez, cu scopul de a pastra traditia dansului popular finlandez in forma sa cea mai autentica. Va garantam ca, astfel, dansurile noastre nu devin plictisitoare - din contra!

Rutistus a avut onoare de a participa la diverse festivaluri de dans popular in Danemarca, Norvegia, Italia si Belgia. Ne place foarte mult sa dansam si dansurile noastre sint usor adaptabile la diverse ocazii. Am fi incintati sa participam si la alte festivaluri, deci nu ezitati sa ne contactati (prin posta electronica: info@rutistus.net). Din motive practice, v-am ruga sa ne contactati in timp util.

- Anca Tureanu

365897               2001-2006 © Rutistus


Sinä olet se
jota vielä kaipaamme

... nauttimaan tanssin pyörteistä ja mukaansatempaavasta musiikista. Varsinkin jos osaat jo kansantanssin alkeet eikä polkka saa päätäsi pyörälle. Myös pojat ovat tervetulleita.

Harjoitukset maanantaisin 18:30-20:30 Pitäjänmäen ala-asteella, Viinenkuja 6