- Rutistus -

Kansantanssiryhmä

Rutistus, één Finse volksdansgroep opgericht in 1988, is één van de zes groepen 'Volksdansvrienden' in Helsinki. Rutistus heeft een kern van ongeveer 20 actieve dansers, vooral universiteitsstudenten, ofschoon de leeftijd van de dansers varieert van 20 tot boven de 35 jaar.

Ons repertoir bestaat uit traditionele Finse dansen en liedjes. Onze dansen zijn sterk verbonden met de Finse folklore, teneinde de traditionele Finse danscultuur zo veel mogelijk te behouden. Wij garanderen u dat hierdoor onze dansen niet saai zijn; integendeel!

Rutistus had reeds het voorrecht op verschillende volksdansfestivals in Denemarken, Noorwegen, Italië en België op te treden.
Wij vinden het leuk om op te treden en onze dansen zijn geschikt voor diverse gelegenheden. Wij zijn beschikbaar voor nieuwe uitnodigingen voor festivals, dus aarzel niet en neem contact met ons op (per e-mail: info@rutistus.net).
Om practische redenen zouden wij het zeer op prijs stellen als u tijdig contact met ons opneemt.
Wij horen graag van u!

- Tuula Sahari

365918               2001-2006 © Rutistus


Sinä olet se
jota vielä kaipaamme

... nauttimaan tanssin pyörteistä ja mukaansatempaavasta musiikista. Varsinkin jos osaat jo kansantanssin alkeet eikä polkka saa päätäsi pyörälle. Myös pojat ovat tervetulleita.

Harjoitukset maanantaisin 18:30-20:30 Pitäjänmäen ala-asteella, Viinenkuja 6